FIOD rolt illegale tv-dienst op

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft onlangs een belangrijke doorbraak bereikt in de strijd tegen illegale tv-diensten. Er is een illegale tv-dienst met meer dan een miljoen Europese abonnees opgerold.  Stichting Brein spreekt van “het grootste strafrechtelijke onderzoek door FIOD en Openbaar Ministerie naar digitale piraterij in Nederland ooit”. In onze laatste blog lees […]

Lees meer

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft onlangs een belangrijke doorbraak bereikt in de strijd tegen illegale tv-diensten. Er is een illegale tv-dienst met meer dan een miljoen Europese abonnees opgerold.  Stichting Brein spreekt van “het grootste strafrechtelijke onderzoek door FIOD en Openbaar Ministerie naar digitale piraterij in Nederland ooit”. In onze laatste blog lees je alles over de recente gebeurtenissen.

De opkomst van illegale tv-diensten

In de afgelopen jaren is de populariteit van illegale tv-diensten flink toegenomen. Deze diensten bieden abonnees toegang tot betaalde televisiekanalen zonder dat ze hiervoor de benodigde licenties hebben.  Tv-zenders leiden hier flinke financiële verliezen door. Bovendien brengen deze illegale diensten de privacy en veiligheid van consumenten in gevaar, omdat ze vaak gebruikmaken van onveilige kanalen en persoonlijke gegevens kunnen verzamelen zonder toestemming.

Toen meer dan de helft had gestemd voor een vertrek, liet Musk weten dat hij af zou treden wanneer hij iemand ‘dwaas’ genoeg zou vinden die de baan zou aannemen.  Die persoon heeft hij nu dus gevonden in Linda Yaccarino.

Om wie gaat het?

De aanbieder bij wie nu arrestaties zijn gedaan, bood de diensten aan vanuit Den Helder. Voor ongeveer €10,- konden klanten bij deze aanbieder kijken naar ruim 10.000 tv-zenders en streamingdiensten als Netflix, ESPN, Viaplay, Videoland en Disney.

Gevolgen voor de entertainmentindustrie

De schade die deze illegale tv-diensten aanrichten is volgens stichting Brein in alleen Nederland al goed voor tientallen miljoenen euro’s. Volgens Stichting Brein beroven de illegale diensten de entertainmentindustrie van inkomsten, die essentieel zijn voor het creëren van hoogwaardige content en heeft dit directe gevolgen voor de kwaliteit en diversiteit van het beschikbare aanbod.

Bescherming van consumenten

Naast de schade die het de entertainmentindustrie toebrengt, brengt het gebruik van illegale tv-diensten ook risico’s met zich mee voor de consumenten zelf. Deze diensten bieden geen garanties voor de kwaliteit en veiligheid van de aangeboden inhoud. Bovendien kan het gebruik van dergelijke diensten leiden tot aanklachten tegen de abonnees zelf.

Comaen

Wil jij op de hoogte blijven van onze nieuwste blogs? Schrijf je dan in op onze maandelijkse update. Zo mis je nooit meer het laatste nieuws of interessante vacatures.

Sluiten
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Sign in

Sign Up

Forgotten Password

Job Quick Search

Share