Wat zijn de 10 beste Nederlandse technische startups van 2020?

Engineering

Samen met Techleap en AcTI organiseert de vereniging  van universiteiten dit jaar voor de tweede keer de Academic Startup Competition. Binnen deze competitie kunnen innoverende startups in Nederland zichtbaarheid genereren. De startups zijn koplopers op het gebied van verschillende disciplines zoals Life Sciences, Health, High Tech, Energy, Logistics en Agri-food. De 20 finalisten zijn gekozen […]

Lees meer
Engineering

Samen met Techleap en AcTI organiseert de vereniging  van universiteiten dit jaar voor de tweede keer de Academic Startup Competition. Binnen deze competitie kunnen innoverende startups in Nederland zichtbaarheid genereren. De startups zijn koplopers op het gebied van verschillende disciplines zoals Life Sciences, Health, High Tech, Energy, Logistics en Agri-food. De 20 finalisten zijn gekozen gebaseerd op hun innovatieve karakter, waarde propositie, verdien potentieel en teamsamenstelling.

De 20 finalisten

  • Bimini Biotech creëert innovatieve therapeutische strategieën voor oncologische toepassingen.
  • DeNoize past glazen gevels in een ruisonderdrukkingssysteem aan en reduceert zo tot 90% van het geluid van buitenaf. De gevel kan natuurgeluiden (vogels, regen, etc.) opmerken, filteren en versterken, waardoor een perfecte binnen omgeving ontstaat voor kantoren en woonruimtes.
  • Digi.Bio gebruikt digitale microfluïdica en elektrowetting om het gebruik van vloeistofbehandeling op meerdere manieren te structureren. Door automatisering en miniaturisatie van protocollen, hopen ze dat een fijnmazige experimentele controle mogelijk wordt.
  • ECsens focust zich op Lab-on-a-Chip-platforms voor vloeibare biopsieën.
  • GOAL 3 faciliteert duurzame en makkelijk begrijpbare medische technologie voor plaatsen waar deze hard nodig zijn.
  • IamFluidics maakt gebruik van innoverende productieprocessen om producten te creëren op basis van hoogwaardige microdeeltjes.
  • Kaminari Medical integrert ultrasound met optische technologiën voor coronaire revascularisatie.
  • Lusoco maakt glas dat overdag energie verzamelt en ’s nachts licht afgeeft. Daarnaast heeft de startup een printtechnologie ontwikkeld die speciaal ontwikkelde, sterk fluorescerende inkt gebruikt voor het printen op glas of plastic. Wanneer de inkt gebruikt wordt,  wordt het licht dat op het bedrukte oppervlak valt, opnieuw op een zodanige manier uitgestraald dat het aan de zijkanten van de ruit naar buiten komt. Zonnecellen op de zijkanten van het glas zetten het uitgestraalde zonlicht om in energie.
  • MLA Diagnostics ontwikkelt een biomarker die patiënten hun klinische resultaten kan voorspellen.
  • NC Biomatrix  heeft een alternatieve behandeling voor rugpijn veroorzaakt door rug instabiliteit ontwikkeld.
  • NextRound ontwikkelt vrijhangende bokszakken die specifieke feedback geven aan de gebruiker over impactkracht, timing en precisie.
  • Pats Indoor Drone Solution gebruikt drones om insecten weg te houden bij tuinbouwgewassen.
  • Phosphoenix is bezig met het creëren van een neurologisch implantaat waardoor blinde mensen weer functioneel zicht kunnen ervaren.
  • Predica Diagnostics helpt met de verbetering van de diagnose, prognose en behandeling van kanker.
  • Solho gebruikt thermische zonne-energiesystemen om stroom te bieden aan tuinbouwbedrijven.
  • Taylor ontwikkelt en levert micro-elektronica voor de PV-industrie. Met het product van Taylor zijn PV-installaties op commerciële schaal veiliger en sneller te ontwerpen, bouwen en onderhouden, met daarnaast ook een hoger rendement. De producten worden rechtstreeks aan fabrikanten van zonnepanelen geleverd,  voor integratie in de module van het zonnepaneel.
  • uCrowds levert een software-oplossing en deskundige kennis voor het simuleren van menigten in grote infrastructuren, evenementen of virtuele werelden.
  • VanBoven helpt de oogst van verse groenten te voorspellen.
  • Venous Stent ontwikkelt ’s werelds eerste in lengte verstelbare veneuze stent met meerdere segmenten.
  • Vertigo Technologies biedt oplossingen voor de μgolf- en mm-golf-test- en meetmarkten, door hardware- en softwaretools te ontwikkelen om de nauwkeurigheid te verbeteren op het gebied van microgolfmetingen met hoge mismatch, plenaire kalibraties en karakterisering van grote mm-golfsignalen.

 

Uit deze 20 finalisten zal de jury in november 10 winnaars kiezen. Deze 10 mogen zich een jaar lang ‘Beste Academische Startup van 2020′ noemen. Naast verschillende speciale workshops krijgen de winnaars toegang tot peer to peer learning en een groot internationaal netwerk met ondernemers en onderzoekers. Ook krijgen de winnende startups van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat toegang tot een online incubatie missie naar de Verenigde Staten. Deze missie biedt de unieke kans om kennis te maken met de nieuwst technologieën en bedrijfsinnovaties en om te leren van ervaren Amerikaanse ondernemers. Dit zal de startups helpen om door te groeien naar een scale-up.

Comaen

Bij Comaen werken wij voor de technische spelers die bepalend zijn voor de toekomst van Nederland. Bepalend op het gebied van innovatie, techniek, ondernemerschap of werkgeverschap. Wij weten dat voor veel technische professionals de werkomgeving en de technische uitdaging bepalend zijn bij het zoeken naar de juiste baan. Of dit nou bij een grote multinational of een toonaangevende start-up is. Waar jouw ambitie ook ligt, wij vinden de juiste match. Onze consultants hebben al honderden engineers aan een bij hen passende baan geholpen. Ben jij ook toe aan de juiste match? Vul dan het onderstaande contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met jou op.

    Bron: https://www.engineersonline.nl/nieuws/id33348-twintig-startups-in-de-race-voor-beste-academische-startup-van-nederland.html
    Sluiten
    We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

    Sign in

    Sign Up

    Forgotten Password

    Job Quick Search

    Share