Google introduceert de volgende stap in videobellen
Na de coronapandemie is videobellen voor niemand meer onbekend. Dankzij programma’s zoals Skype, Zoom en Teams kan je makkelijk vanuit huis contact houden met collega’s of familieleden. Maar Google heeft het afgelopen jaar niet stil gezeten op dit gebied. Zij werken namelijk met hun project genaamd Starline aan een nieuwe technologie voor 3D-videobellen. Levensechte 3D-videoverbinding […]
Lees meerNa de coronapandemie is videobellen voor niemand meer onbekend. Dankzij programma’s zoals Skype, Zoom en Teams kan je makkelijk vanuit huis contact houden met collega’s of familieleden. Maar Google heeft het afgelopen jaar niet stil gezeten op dit gebied. Zij werken namelijk met hun project genaamd Starline aan een nieuwe technologie voor 3D-videobellen.
Levensechte 3D-videoverbinding
Alhoewel we elkaar met videobellen kunnen zien en horen, werkt dit nog niet altijd optimaal. Zo kan een haperende verbinding of slechte belichting ervoor zorgen dat je elkaar niet optimaal kan spreken. Er zit nog steeds een groot verschil tussen videobellen en een face-to-face gesprek. Engineers van Google proberen deze kloof nu te verkleinen. Zij presenteerden onlangs online een update over hun Starline project.
Bij het video-bellen neem je straks plaats voor een raam. Door dit raam zie je dan je gesprekspartner levensecht in 3D zitten. Hoe dit precies werkt is goed te zien in onderstaande promovideo van Google.
Realtime diepte-informatie
Google wil nog weinig verklappen over de technologie achter het videobellen. Wel is bekend dat het systeem meerdere camera’s gebruikt om beelden te maken. Zo kan er realtime diepte-informatie worden verzameld over de persoon die in beeld is. Deze informatie wordt dan gecomprimeerd en verstuurd via internet. Aan de kant van de ontvanger zet de software de verstuurde data om in een 3D-model van de persoon waarmee je belt.
Dit model beweegt zo vloeiend dat het net lijkt alsof diegene voor je neus zit. Volgens Google werkt het zo goed dat proefpersonen probeerden het 3D-model aan te raken. Het baanbrekende light field display system is uniek omdat het werkt zonder extra bril of koptelefoon.
Testen
Op dit moment draait het systeem alleen op een paar Google kantoren. Het is daar nog in de testfase. Verwacht wordt dat later dit jaar het systeem getest wordt in andere bedrijven. Google wil de nieuwe technologie verder perfectioneren alvorens het op de markt te brengen. In de toekomst moet het nieuwe systeem betaalbaar en toegankelijk worden, zodat mensen het thuis kunnen gebruiken om levensecht te videobellen.
Comaen
Bij Comaen blijven wij graag op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen om zo onze professionals en opdrachtgevers zo goed mogelijk te kunnen adviseren. Wil jij ook graag op de hoogte blijven van het laatste technische nieuws? Schrijf je dan in voor onze updates en ontvang om de drie weken de interessantste ontwikkelingen uit de markt en de nieuwste vacatures in je mailbox.
Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Tumblr
WhatsApp
VK
Mail