Is Augmented Reality de toekomst voor onderhoud van schepen?
Door een samenwerking tussen systeemintegrator Bakker Sliedrecht en rederij Anthony Veder is het mogelijk om via een Augmented Reality op afstand onderhoud te plegen op schepen. Zo kunnen monteurs op afstand meekijken met een medewerker aan boord die een AR bril draagt. Dit levert verschillende voordelen op. Succesvolle pilot Op een gastanker genaamd Coral Favia […]
Lees meerDoor een samenwerking tussen systeemintegrator Bakker Sliedrecht en rederij Anthony Veder is het mogelijk om via een Augmented Reality op afstand onderhoud te plegen op schepen. Zo kunnen monteurs op afstand meekijken met een medewerker aan boord die een AR bril draagt. Dit levert verschillende voordelen op.
Succesvolle pilot
Op een gastanker genaamd Coral Favia is de pilot succesvol uitgevoerd. Via een inbelverbinding bekeken specialisten verschillende storingen die vaak voorkomen. Dit gebeurde terwijl een officier aan boord de speciale AR-bril droeg. Doordat de specialisten live meekeken, kon de storing meteen opgelost worden of kon er makkelijker een planning gemaakt worden voor reparatie. Voorheen waren hier meerdere e-mails en telefoontjes voor nodig. Ook komt het nog vaak voor dat er meerdere dagen gereisd wordt voor een storing, die achteraf makkelijk op te lossen was. Dit is zonde, temeer omdat downtime van schepen veel geld kost. Deze oplossing kan Anthony Veder, die wereldwijd dertig gastankers heeft, dus veel tijd en geld besparen.
Webcam aan boord
Naast live beeld kan de AR-bril verschillende digitale informatie tonen. Bijvoorbeeld tekeningen, virtuele pijlen of een 3D-impressie van een machinekamer. Daarnaast is het ook mogelijk om je computerscherm te delen via de bril. Dit is ontzettend handig bij problemen op een schip dat ver weg is. Inspecties en keuringen kunnen zo ook op afstand plaats vinden
Toekomst maritieme service
Nu schepen steeds complexer worden, zullen deze in de toekomst vaker hulp van specialisten nodig hebben. Met behulp van de AR-bril zal het verlenen van service op afstand steeds normaler worden. Anthony Veder gaat de AR-bril nu gefaseerd introduceren voor de hele vloot. Er wordt verwacht dat de bril zal zorgen voor een besparing in doorlooptijd, reistijd en geld. Hierdoor zal de investering, die nodig is voor het trainen van het personeel en het aanpassen van de IT, snel terugverdiend worden. Ook in tijden van Corona is de bril een nuttig hulpmiddel.
Comaen
Bij Comaen hebben wij verschillende vacatures binnen de maritieme branche. Nieuwsgierig welke vacatures dit zijn? Bekijk hier alle vacatures binnen de maritieme branche. Liever gelijk bellen? Neem dan contact op met Marco.
☎️ 06-11 07 89 15
📩 marco.reemer@comaen.nl
💻 www.comaen.nl
Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Tumblr
WhatsApp
VK
Mail