Online vergaderen en solliciteren: hoe doe je dit?
Online vergaderen en solliciteren: hoe doe je dit? Een groot deel van Nederland is op dit moment thuis aan het werk. Alhoewel veel mensen al regelmatig een dagje thuis werkten, is de omslag voor velen naar fulltime thuiswerken toch even wennen. Voornamelijk het contact met collega’s, afspraken met externen, teamoverleg of een sollicitatiegesprek zijn nu […]
Lees meerOnline vergaderen en solliciteren: hoe doe je dit?
Een groot deel van Nederland is op dit moment thuis aan het werk. Alhoewel veel mensen al regelmatig een dagje thuis werkten, is de omslag voor velen naar fulltime thuiswerken toch even wennen. Voornamelijk het contact met collega’s, afspraken met externen, teamoverleg of een sollicitatiegesprek zijn nu minder vanzelfsprekend. Voor werkzoekenden is het sollicitatie proces nu een stuk ingewikkelder. Van face-2-face gesprekken naar thuiswerken en online solliciteren. Hoe gaan wij daar bij Comaen mee om?
Solliciteren
Voor Comaen staat de gezondheid van haar (toekomstige) werknemers en opdrachtgevers voorop. Daarom hebben videogesprekken nu onze voorkeur. Onze intakes gebeuren nu virtueel en zodra je op gesprek mag bij een opdrachtgever zal dit ook virtueel gebeuren. Jouw recruitment consultant stemt met jou af hoe dit gesprek zal plaats vinden. Bijvoorbeeld via Skype of Facetime. Ook kan hij of zij jou helpen bij het opzetten van het gesprek, zodat dit foutloos verloopt.
Tweede gesprek
Ook de tweede gesprekken worden nu online gevoerd. Jouw recruitment consultant neemt contact met jou op om dit gesprek in te plannen. Zo loopt jouw sollicitatie geen vertraging op.
Arbeidsvoorwaarden
Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Jouw recruitment consultant neemt zo snel mogelijk telefonisch (of via video) contact met jou op om het goede nieuws te delen en de laatste dingen te bespreken. Bij veel van onze vacatures is thuiswerken één van de voorwaarden. Zo kan jij binnenkort gerust starten bij jouw nieuwe opdrachtgever.
Starten op een nieuw project?
Bij veel bedrijven worden nieuwe collega’s nu online ingewerkt, i.v.m het coronavirus is thuiswerken waarschijnlijk de situatie in de eerste weken. Comaen weet of dit bij jouw nieuwe opdrachtgever het geval is. Uiteraard begeleiden we je daarbij waar nodig.
Videobellen, hoe gaat dit dan?
Gelukkig leven we dus in een tijd waarin met technologie veel mogelijk is. Met videobellen kunnen een hoop contactmomenten virtueel plaatsvinden. Er zijn veel apps en programma’s beschikbaar om dit mee te doen. Elk met zijn voordelen en nadelen. Hier onder noemen wij enkele opties, waarvan wij sommige zelf nu dagelijks inzetten. Wil je meer weten over het opzetten van een videogesprek? Lees het in onze blog over videobellen.
Naast gewoon bellen kan je via WhatsApp ook video bellen. Dit kan met maximaal 4 mensen tegelijk.
Voordelen
– Iedereen heeft WhatsApp al op zijn telefoon.
– Je hebt geen laptop nodig.
Nadelen
– Videobellen werkt niet op WhatsApp web, bellen via de computer is dus niet mogelijk.
– Videobellen met meer dan 4 mensen tegelijk is niet mogelijk.
– De kwaliteit is niet zo goed als bij bijvoorbeeld skype.
– Je scherm delen is niet mogelijk.
Skype
Skype wordt al jaren gebruikt om te bellen en video te bellen via het internet. Je kan in totaal met 50 mensen tegelijk videobellen en de app is beschikbaar voor bijna alle besturingssystemen en apparaten. De skype app is te downloaden op de website van skype of in de appstore van je telefoon of tablet.
Voordelen
– Goede video- en audiokwaliteit.
– Scherm delen mogelijk.
– Bellen met tot 50 mensen in een groep.
– Mogelijk op laptop, telefoon of tablet.
Nadelen
– Je moet een account aanmaken en de app downloaden.
– Je kan alleen mensen bellen met een skype account.
Microsoft teams
Microsoft teams is de opvolger van skype business. Het is een deel van het office 365 pakket. Binnen Microsofts teams kun je bellen, videbellen en chatten met andere gebruikers. Ook kun je verschillende teams aanmaken.
Voordelen
– Goede video- en audiokwaliteit.
– Mogelijkheid om teams te maken.
– Bellen met tot 80 mensen in een groep.
– Ook op telefoon of tablet te gebruiken.
– Scherm delen mogelijk
Nadelen
– Kost geld als je geen office 365 pakket hebt.
– Je kan niet videobellen met mensen zonder een Microsoft teams-account, alleen spraak bellen. Mensen zonder Microsoft teams-account kunnen ook hun scherm niet delen.
Zoom
Zoom is een videostreamingsdienst waarmee je ook je scherm kan delen. De gratis versie van zoom is beperkt, je kan maar met 100 mensen tegelijk bellen en voor maar maximaal 40 minuten (als je met meer dan 3 mensen belt). Voor €14 per maand kan je tot 24 uur lang bellen en ook je meeting opnemen en online opslaan. Om een meeting te hosten moet je wel het programma Zoom downloaden. Dit kan op je telefoon of computer.
Voordelen
– Deelnemers via de computer hoeven niks te downloaden.
– Scherm delen is mogelijk.
– Gratis versie beschikbaar.
Nadelen
– Voor deelname via je telefoon moet je de Zoom app downloaden.
– Videokwaliteit is vaak slecht.
– Om een meeting te hosten moet je een account aanmaken en de Zoom app downloaden.
In deze blog geven wij per programma een korte instructie voor het opzetten van een video meeting.
Wat gebruikt Comaen?
Microsoft teams is een aantal weken geleden intern bij Comaen geïntroduceerd. Nu onze interne medewerkers thuiswerken is dit onze belangrijkste manier van communicatie. Elke ochtend hebben wij om 9 uur een video meeting met het gehele team. Zo houden wij goed contact over de laatste ontwikkelingen en kunnen we de werkzaken bespreken die normaal aan het bureau aan bod zouden komen. Maar dit is ook het moment waarop we elkaar in de ogen kunnen kijken en kunnen vragen hoe het met elkaar gaat. Naast intern, houden we bij Comaen natuurlijk ook contact met onze externe opdrachtgevers en professionals. Dit kan via Skype, Microsoft teams of simpelweg WhatsApp. Zo volgen wij bij hun ook de laatste ontwikkelingen, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.
Heb je nog vragen over onze aangepaste werkwijze of ben je benieuwd naar onze vacatures? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op.
Share
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Tumblr
WhatsApp
VK
Mail